‘Boeren en Bèta’s’

Kleine-Beerze-Koffiedialoog bespreekt de relatie Brainport / De Kempen

Kan het toeval zijn dat Eindhoven in de mondiale technologische ontwikkeling zo’n hoge ogen gooit? Of zit er iets in het DNA van De Kempen, dat die koploperspositie mogelijk maakt? Opvallend is wel dat de regio, na de terugval van grote bedrijven als DAF en Philips, de veerkracht toonde om bovenop de restanten opnieuw uit te blinken met de ontwikkeling van Brainport.

Grote stad en regio, hoe kijk je naar elkaar, wat verwacht je van elkaar? Dat is het thema van de volgende Koffiedialoog. De avond begint met een presentatie van Thom Aussems, voormalig directeur van Woonstichting Trudo, met de treffende titel: ‘Boeren en Bèta’s’. Thom gaat daarbij in op de gezamenlijke historie en de wederzijdse relatie van Eindhoven en de Kempen. Hij gaat niet voorbij aan de toekomstige uitbreidingsplannen en de druk die dat op de omgeving legt.

 

Vierkoppig panel

Op het betoog van Thom volgen korte reacties van sprekers uit drie invalshoeken: Lucas van Grinsven, CEO Communitymanagement ASML, geeft zijn visie vanuit Brainport. Rutger Rauws, gemeenteraad Eindhoven, deelde al eerder zijn standpunten in een interview in het Eindhovens Dagblad. Vanuit het Kleine Beerzedal zelf reageert Karel Franken, van projectadviesbureau Franken. Karel woont in Vessem en kent beide werelden. Samen met Thom vormen zij een vierkoppig panel.

Na de pauze is het woord aan de zaal. Onder begeleiding van avondvoorzitter Patricia van Doorne kunnen de gasten reageren op het vierkoppig panel.

 

Doe je mee?

Ieder die zich betrokken voelt bij het beekdal van de Kleine Beerze is welkom. Wel even aanmelden!

Wanneer? Woensdagavond 15 februari, 20.00u

Waar? De Gouden Leeuw te Vessem

Aanmelden: levedekleinebeerze@gmail.com