Boogerdnieuws: Plukploeg wordt eventjes Plakploeg

Gepubliceerd op: 03/12/2022

We hadden een wintersnoeimiddag ingepland voor de historische boomgaard ‘D’n Boogerd’ te Hilvarenbeek. Nou is het voor de bomen niet zo gunstig om versgesnoeid de nachtvorst in te gaan, dat dus maar even niet. Hartstikke jammer voor de Plukploeg, maar we zoeken nu een andere datum in het vroege voorjaar. Er was nog een ander klusje te klaren…

 

Etiketten

Sinds een jaar of 5 stellen we met de vrijwilligers een goudgele appelsap samen uit de fruitoogst om het  onderhoud mee te bekostigen. Heel Hilvarenbeek en omstreken genieten jaarlijks mee van dit lokale appelsap. Ze is zo gewild, dat de sap al bijna uitverkocht is, voordat ze geleverd wordt. Bij die levering is nu iets misgegaan.

 

Een vleugje peer!

De kleine flesjes appelsap werden per abuis geleverd zonder etiket; onverkoopbaar zo! En dat nu we juist een experiment hebben met een fruitcombinatie: ‘appelsap met een vleugje peer’. Daar moesten we iets mee. De oplossing was snel gevonden. De vrijwilligers van de plukploeg kwamen net zo vrijwillig opdraven om de flesjes handmatig te voorzien van hun etiketten. En zo was onze Plukploeg weer even onze Plakploeg, net als in 2016, toen we de allereerste lading appelsap met de hand beplakten. Gelukkig kon drukkerij Cyaan voor ons voorgeplakte etiketten maken.

 

Fijn bij De Flierefluiter

Paul en Anneke boden de Plukploeg direct onderdak voor de Plakactie en zo was het klusje snel geklaard. Vele handen maken licht werk en we zijn weer even bijgepraat. wat is het toch altijd weer gezellig bij de Plukploeg van ‘D’n Boogerd’.

 

Bestellen?

Er is nog verse appelsap van ‘D’n Boogerd’ beschikbaar. Je kunt kiezen tussen kratjes van 6 literflessen voor € 15 euro of 24 flesjes voor € 21,60 excl. statiegeld. Een mailtje naar m.leesberg@gmail.